Skip to content Skip to footer

Konspiracioni

1,500L

Një histori e teorive absurde dhe si të mos biesh pre e tyre

“Argëtues… [Phillips dhe Elledge] bashkojnë humorin e bollshëm të këtij libri me një paralajmërim për efektet gërryese të teorive konspirative.” The Times

Nga Paniku Satanik te lëvizja kundër vaksinimit, nga ulja në Hënë te Pizzagate, natyra njerëzore është gjithnjë e prirur të besojë se po mashtrohet nga njerëzit me pushtet (dhe në disa raste, për të qenë të drejtë, absolutisht që kjo ndodh). Por, ndërkohë që përfshirja në një bisedë zbavitëse mbi teorinë e Shtetit në Hije me një grup bashkëbiseduesish në internet mund të jetë argëtuese, kohët e fundit kanëtreguar se disa nga këto teori kanë marrë jetë – dhe në kërkimin tonë të palodhur për të vërtetën, duket se mund  të jemi duke shkaktuar disa dëme. Në librin Konspiracioni, Tom Phillips dhe Jonn Elledge na marrin me vete në një udhëtim magjepsës, shumë informues dhe shpeshherë argëtues përmes teorive të vjetra dhe të reja të komplotit, duke u përpjekur t’i përgjigjen një pyetjeje të rëndësishme për kohën tonë: Si të mësojmë të shkëputemi nga forumet e mesazheve QAnon, dhe të fillojmë sërish të besojmë provat reale?

Additional information

Autor

TOM PHILLIPS & JONN ELLEDGE

Botues

Botart

Viti i botimit

2024

Nr. i faqeve

416

ISBN

978-9928-341-84-6

Formati

14.5 x 20.5 cm

Përkthyes

Qemal Shkurti

Category: Tag: Product ID: 20114

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Konspiracioni”

Your email address will not be published. Required fields are marked *