Skip to content Skip to footer

Attached

1,400L

Një libër i rëndësishëm që ju ndihmon të kuptoni sjelljen tuaj dhe atë të të tjerëve.” Sunday Telegraph “Ndriçues.” New York Times

A ekziston ndonjë shkencë për dashurinë? Në këtë libër novator, psikiatri e neuro shkencëtari Amir Levine dhe psikologia Rachel S. F. Heller tregojnë se si kuptimi i teorisë së lidhjes – shkenca më e avancuar e marrëdhënieve njerëzore që ekziston sot – mund të na ndihmojë për të gjetur dhe për të ruajtur dashurinë. Fusha e teorisë së lidhjes shpjegon se secili prej nesh në marrëdhëniet dashurore sillet

 NJERËZIT ANKTHIOZË në lidhje janë gjithë kohës të shqetësuar për marrëdhëniet e tyre dhe, në përgjithësi i mundon frika se partneri nuk do të jetë i aftë për t’iu përgjigjur dashurisë së tyre.

 NJERËZIT BISHTNUES në lidhje e shohin intimitetin si humbje të pavarësisë dhe vazhdimisht përpiqen që ta minimizojnë afërsinë.

 NJERËZIT E SIGURT në lidhje nuk e kanë problem intimitetin dhe zakonisht janë të ngrohtë dhe të dashur.

Me vëzhgime interesante psikologjike, pyetësorë dhe të dhëna studimore, Levine dhe Heller ju ndihmojnë që të kuptoni tre stilet e lidhjes, të identifikoni tuajin dhe të dalloni stilet e të tjerëve në mënyrë që të mund të gjeni partnerë me të cilët përputheni, apo që të përmirësoni marrëdhëniet ekzistuese.

Additional information

Autor

Amir Levine, Rachel S.F Heller

Botues

Jetart

Viti i botimit

2024

Nr. i faqeve

336

ISBN

978-9928-468-29-1

Formati

14×20.5cm

Përkthyes

Arben Shehu

Category: Tags: , Product ID: 20119

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Attached”

Your email address will not be published. Required fields are marked *