botart

Info: Your browser does not accept cookies. To put products into your cart and purchase them you need to enable cookies.
PDFPrintE-mail
MËSUESIT MË TË KËQIJ NË BOTËMilionat

Midis Drinit dhe Vjosës
View Full-Size Image


Midis Drinit dhe Vjosës

Price per Unit (piece): L500.00

Ask a question about this product

ÇMIMI PROMOCIONAL ËSHTË 250 LEKË

Shkroi: Maximilian Lambertz

Përktheu: Sokol Mici

Faqe: 126

ISBN: 978-9928-116-06-2

Viti: 2011

 

Pa dyshim Maximilian Lambertz-i është i vetmi ndër albanologët e huaj që iu kushtua jo vetëm gjuhës shqipe, arkeologjisë historisë etnologjisë por dhe njërës prej dijeve më të vona të saj, folklorikës. U mor thuajse me të gjitha format e shfaqjes së traditës gojore: në poezi e në prozë, me përrallën këngën rituale eposin heroik legjendar të cilit i kushtoi studimin Epika popullore e shqiptarëve”- Die volk sepik der Albaner” (Halle 1958) një prej monografive më të rëndesishme të traditës së studimeve për ciklin e kreshnikëve përkthyer për nevojat e studiuesve prej gjuhëtarit shqiptar E. Çabej në vitet 1970 dhe mbetur në arkivat e instituteve të trashëgimisë deri në fundin e shekullit të kaluar.

 

----Midis Drinit dhe Vjosës përmban një prej koleksioneve që Maximilian Lambertz mblodhi e përzgjodhi prej botimeve shqiptare të shekullit të romantizmit e në vijim, të cilat duket qartë se i njihte tërësisht; nga shtypi letrar dhe ai politik i fillimeve të periudhës shtetërore; si dhe nga bartësit jo të pakët që takoi vetë gjatë qendrimit në Shqipëri.

Customer Reviews:

There are yet no reviews for this product.
Please log in to write a review.


You are here: Studime